2015=2016?

Настана онова любимо за много хора време от годината, когато всеки анализира постъпките си от изминалата година – какво е трябвало да направи, но не е, как ще спре да пуши/пие, как най-после ще спре да си дава парите за глупости и прочие. Любимата ми хорска самозаблуда.

10464224_10208460895223234_5616712381811940285_n

Познахте ли се? Щото аз – не.

Вместо да хабите енергия в мисли какво е можело да направите по-добре за себе си, се замислете какво можете да направите през следващата година, за да направите живота на хората около себе си по-лесен. Мъничко да промените себе си в посока на това да не се държите като задници, да бъдете по-толерантни, да казвате „благодаря“ и „моля“, вместо да мълчите с овчи поглед. Ако случайно съумеете да разберете смисъла на тези дребни неща, накарате още 2-3 човечета около вас да се замислят над това, а те още 2-3 човечета и така…докато тая планета стане малко по-годна за живеене.

Всъщност, това е малко и крайно недостатъчно за гореописаната цел, но е доста добро начало. А и можете да продължите с ниво 2 на „Как да не бъда задник“ издадена в 9000 тома, като спрете да си изхвърляте боклуците по улиците и по-често да използвате мозъците си по предназначение. Имам предвид да мислите, преди да действате. Да, трудно е, знам. Но е нужно. Нужно, защото някой ден ще се окажете заобиколени от задници и мамка му, това няма да е приятно нито за носа, нито за очите ви.

Или пък този ден вече е дошъл?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s