Модерно е…

На никой не му пука, че отдавна не бях писал, та…

Забелязвам, че напоследък е доста модерно всички да пишат и говорят тук и там колко трудни за обичане са, колко отворени са, колко тежки, твърди, здрави и корави са и как няма кой и какво да ги засегне.Страхотно е да се мислите за недосегаеми, за нещо повече от някой друг.

 

Имам изненада за вас.

 

Заблудили сте се. Вие сте нищо.

Никой не го интересува за колко точно недостижими се мислите, защото винаги ще има някой по-по-най от вас. В момента, в който сте се помислили за незаменими, ще бъдете заменени. В момента, в който си почешете егото по нечии адрес, ще се появи някой малко по-печен от вас, който ще ви бръкне с 2 пръста в гърлото, но преди това ще е хванал собственото ви хвърчащо в небесата его и ще го натъпче толкова здраво в гърлото ви, че сълзите никак няма да са от радост. Бъдете малко по-реални. Никой не е вечен, никой не е уникален. Разграничете се от това да бъдете поредната лъскава опаковка с наперено поведение, защото ще си намерите майстора, сигурен съм. И тогава ще ревете.

Не сте трудни за обичане. Просто е дошъл някой, който се е помислил за велик, позволили сте му да ви откъсне крилата и ви е превърнал в свое собствено копие. Изтърпели сте малко, или малко повече болка и сега се мислите за велики. Не го правете, няма смисъл. Грешките ви си имат последствия и доста често тези последствия не са само за вас.

Запомнете, че рано или късно ще се появи някой, на когото въобще няма да му пука как ще се почувствате като се подиграе с вас и ще го направи по толкова виртуозен начин, че няма да искате да излезете от вкъщи. Ще се обезводните от рев, ще си изпочупите апартамента, ще се изпокарате с всички близки, защото „Казах ти!“. И това не е най-гадната част. Всеки следващ път, когато друг човек се появи в живота ви, ще си спомняте за онзи боклук, който преди половин година ви е накарал да се чувствате толкова зле и ще постъпите точно, както той е постъпил с вас. От страх, срам, глупост, кой знае. След което този нов човек в живота ви ще се почувства също толкова зле, както и вие самите преди половин година. И докато се усетите, това се е превърнало във верижна реакция.

По принцип съм миролюбив и спокоен човек, но понякога ми писва и започвам да стрелям. Имал съм такива хора в живота си. Съжалявам, че съм им отделил време, за да им кажа „здравей“, дори. Но урокът си е урок.

Помирете се със себе си, няма нужда заради минали грешки бъдещето ви да страда.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s