Храна за размисъл 

Всички сме много силни, много независими и…сами. Унищожаваме планетата, която обитаваме с невъобразима скорост, тънем в мръсотия, войни, глад, жажда и смърт. И дори никой не знае защо. А, да, сетих се – за пари. 

Имаше период, в който си мислех, че вероятно в един момент ще се отчая до толкова от човечеството, че просто ще отида да живея на някой безлюден остров, докато не умра от старост или просто природата не ме убие по собствена воля. Напоследък обаче, все повече се замислям как изолацията не би имала смисъл. Вероятно бих се побъркал, ако остана сам на някой остров и бих умрял от собствената си глупост, вместо да се случи по естествен път. Намирам го за иронично, защото в момента същото се случва с целия ни вид – мислим, че сме сами, самоубиваме се на дневна база и това ще продължи,  докато нещо в нас самите не се промени. Или не изчезнем като вид. 

Всичко това тръгва от нашите собствени елементарни страхове – да не би да сгрешим, да се провалим, да се нараним физически или от любов. Или подобна глупост. Избираме да живеем в собствената си черупка, вместо да излезем, да положим малко усилия и да променим нещо. Да, понякога може би ще изглежда като загубена кауза, но ако просто скочим и го направим, със сигурност можем да се изненадаме от резултатите. За мен това винаги е работело и винаги съм се старал да не пропускам възможност за нещо, заради глупав страх. 

Хайде, поне веднъж не сте ли си казвали „Мамка му, ще го направя, пък каквото ще да  става!“? Ако не сте, не бих казал, че сте живели въобще. 

И един съвет – на човека до себе си казвайте „любя те“, вместо „обичам те“, защото в днешно време обичаме всичко от айфона до колата си, но не любим нищо и никого. 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s